Välkomna att delta i Energetic and Sonic Spaces - en workshop med inspiration från Marina Abramovićs – The Cleaner. 
Workshopledare är Lynsey Peisinger (Abramovics koreograf) och Katarina Henryson (The Real Group). 

Välkommen som publik. Du väljer själv på vilket sätt du vill delta, om du bara vill uppleva eller om du vill interagera! 

 

Energetic and SONIC Spaces.jpg

Medverkande:
Sångensemblen Iris, Songs Of The Moment och Lindha Kallerdahl

Söndag 18 februari 2018
12.00 - 16.00

Med hjälp av sånger, röster, rörelser och förflyttningar i rummet kommer Katarina och Lynsey arbeta med att skapa en stark gemensam upplevelse och kommunikation mellan sångare och publik. 

Som publik inbjuds du att delta, lyssna och observera en stund. Du stannar så länge du har lust. Man kan komma och gå kl 12.00-16.00. 

Workshopdeltagare är Göteborgskörer som tillsammans med en professionell improvisationsensemble med medlemmar ur Songs of the Moment arbetar fram ett koncept under hela helgen.

Det här är den tredje och avslutande workshopen i projektet KörKonst, som undersöker hur kör- och ensemblesång tillsammans med performancekonst kan skapa unika upplevelser både för deltagande körsångare och publik. Under 2017 gjordes den även på Konsthallen i Luleå och på Moderna Museet i Malmö.  

KörKonst är ett samarbetsprojekt mellan Eric Ericson International Choral Centre och Moderna Museet med stöd av Postkodlotteriets kulturstiftelse. Workshopen i Göteborg arrangeras av EIC i samarbete med Järnhallen-Ringöns Konsthall och Körcentrum Väst.

Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet, Stockholm