Sista helgen i maj kommer Ringöns Konsthall, Järnhallen fyllas med en samlingsutställning med förstaårselever från HDK, Valand, Kulturverkstan och HSM. 

Utställningen är ett elevintiativ som syftar till att skapa möten mellan skolorna och konstformerna vilket resulterat i en sprakande och mångfacetterad utställning där processen och utveckling står i fokus. 

"Vår vision är att lösa upp gränserna mellan de olika konstnärliga utbildningarna och skapa konstnärliga möten och möjlighet att visa upp arbeten vi gjort under det första året, för varandra och för allmänheten."

När: 

28 Maj kl.10:00–22:00
29 Maj kl.10:00–15:00

Vernissage: 28 Maj kl.18:00–22:00

Ta båten till utställningen!

Vi kan stolt meddela att att det på lördagen kommer finnas möjlighet att åka båt mellan Lilla Bommen och Järnhallen. Mellan klockan 15 och 18 kommer fyra båtar gå i skytteltrafik över älven. Båtturen tar 10-12 minuter, de är gratis och det kommer finnas flytvästar. Båtturerna görs möjliga med hjälp av Blueboat. https://www.facebook.com/blueboat.se/

Kom och dansa FINSK TANGO!

Drop-inkurs i FINSK TANGO på bryggan utanför Järnhallen mellan kl 19:00–21:00 på lördagen!! Esa Myllymäki och Maila Pikkarainen håller i introduktionskursen och Marja-Leena Dahlsten (DJ-Pipsa) står för musiken! Kom som du är, med eller utan partner, med eller utan dansvana och njut av att vandra fram på golvet!
Läs mer: https://www.facebook.com/events/172343736500605/

Last Minute Art 

Under Samlingsutställningen bjuds du in att medverka i skapandet av en gemensam konstruktion/konstverk/collage som kommer påbörjas dagarna innan utställningen och färdigställas under utställningsdagarna. Det kommer finnas en del material på plats, men ta gärna med mer. 
Läs mer: https://www.facebook.com/events/1176533042378500/

Mat & dryck

Foodtruck med koreansk mat kommer att finnas under alla öppettimmar! Mycket vego!
http://www.kombe.se/
 

Kaffe och fika kommer finnas på Blueboat kafé ett stenkast bort.

https://www.facebook.com/blueboat.se/?fref=ts

Det kommer även finnas möjlighet att köpa olika typer av kall dryck på Järnhallen. 

Samlingsutställningen arangeras med stöd av:
Göteborgs Stad, Kultur Ungdom, Sensus, Blueboat, Svensk Form Väst, Arctic Paper, GBG&CO och KonstKåren.