Jonathan Josefsson är konstnär och utbildad vid Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg. Han har en Mfa i Textil konst.

Jonathan började i ungdomsåren med graffiti och därifrån har hans konstnärsskap tydliga referenser. Idag arbetar Jonathan framförallt med måleri i olika format och tuftade mattor.

Måleriet kan vara allt från små teckningar på papper, tavlor i olika format till stora husväggar utförda med akryl och sprayfärg. Kännetecknande för hans målningar är starka färger och mycket mönster. Mönster är något genomgående som återkommer ständigt i Jonathans bildvärld och de kan vara både i målningarna och de textila mattorna.

 

Tuftade mattor är en teknik han lärde sig under utbildningen på Hdk. Han har sedan tagit detta vidare och gjort många utställningar i hela Sverige med tuftade mattor.

Jonathan har bland annat ställt ut på Eskilstuna konsthall, Luleå konsthall, Röhsska Museet, Göteborgs konsthall, Kungsbacka konsthall, Svenska institutet i Paris och Galerie Neurotitan i Berlin. I Göteborg är han representerad av Galleri Magnus Winström.