Jag heter Sindre Herman Magnusson (f 1967) och går för närvarande (vt 2015) på Konstskolan 2, Ölands Folkhögskola. 2011 började jag med konstnärlig fotografering för egen maskin. Främst experimentell estetisk utforskning av fauna och flora men också en hel del improviserad performance. Min första utställning med fotokonst hade jag i januari 2014 (Galleri70, Halmstad). Jag har ett uppdämt behov av att ägna mig åt konst – nu ger jag det högsta prioritet!


21/ 3- 12/4 har jag suttit i den sk Lådan (ett litet tillfälligt hus på stora parkeringen), på Backaplan. Här har jag genomfört ett hybridprojekt som handlat om Kvillebäckens plankton. Med mikroskop, digitallupp, mikroskopkamera och projektion har besökare kunnat delta i att utforska bäckens mikroskopiskt små växt- och djurplankton. I Lådan har jag visat foto och teckningar, på samma tema. Jag har även använt Lådan som ateljé under denna period.


I samband med detta projekt har jag letat efter lämpliga plankton som kan vara inspiration till den väggmålning jag kommer att förverkliga under maj – Hall om fame Art Laboration. Jag har kandidater, särskilt bland de sk. hinnkräftorna. Utöver Kvillebäcken har jag håvat efter plankton på Ringön, nedanför Göteborgs Opera och vid Säveåns utlopp (Gullbergs vass). 


Min bakgrund är inom offentlig förvaltning (policy, projektledning), destinationsutveckling samt pedagogisk utveckling. Innehållsligt har det mest handlat om miljö, hållbar utveckling, natur, kulturarv och kultur samt näringslivsutveckling. 


Jag är född och uppvuxen i Göteborg men har mestadels bott i Stockholm och Skåne. Är på väg tillbaka till Göteborg. 
Jag tycker det ska bli spännande och intressant att delta i Järnhallens satsning Hall of fame Art Laboration.