När du har olika konstverk som ska sitta på väggen är det viktigt att du tänker på var de sitter och att de är inramade med rätt ram. Det finns olika ramar att välja bland när du ska rama in dina konstverk. Vad du väljer för ramar har stor betydelse för hur konsten sedan upplevs.

Välj ram efter konsten

Det finns fantastiska tavelramar i bland annat vit ek, skimrande guld och svart trä. Vilken ram som du ska välja beror på vad du har för konstverk som du ska rama in. När du ska köpa ramar kan du utgå ifrån vad du skulle vilja förstärka och framhäva i konsten. Ett tips när det gäller ramar och konst är att ju större konstverket är desto större ram. Om du har flera konstverk som du ska rama in kan du välja olika ramar, det är motivet och färgerna som avgör om en ram passar eller inte. Det är möjligt att blanda olika ramar på väggen. Oavsett vad du ska köpa för ram är konsten värd att lägga lite extra kärlek på genom att ramas in den snyggt.

Inred på ett genomtänkt sätt med konsten i fokus

När du har valt ut de rätta ramarna som framställer din konst på det bästa sättet är nästa steg att sätta upp dem på ett bra ställe. Konst har en stor effekt på inredningen och om du matchar dina konstverk med möblerna och inredningsdetaljerna kan du få ett magnifikt hem. När du har konst ska du låta den ta plats i ditt hem. Om konstverket är av bra kvalité och verkligen sticker ut kan det ensamt hänga på en vägg. Tänk på att inte hänga konsten för högt för att få ett bra intryck i rummet. En bra tumregel är att mitten på konstverket ska vara ungefär 145 centimeter från golvet.

Olika konstformer