Något av det roligaste som finns är att inreda väggarna hemma med riktigt fin personlig konst. Konst får oss att bli glada, eftertänksamma, lugna och känna alla sorters känslor däremellan, så det är självklart värt att lägga ned lite extra tid på att få det så fint som möjligt. Det finns några saker man kan tänka på som gör det lättare att framhäva sin konst.

Konst vid stor budget

Om du är en riktigt stor konstälskare och har utrymme i din budget för att investera i dyrbara konstverk så är det naturligt att ge dessa en central plats i ditt hem. En fin Picasso bör inte gömmas undan i ett hörn eller ett rum som sällan används utan ska avnjutas.

Bästa knepen för att framhäva ett verk är att planera både tapeter och belysning. Hos fantastiska Buildor kan du hitta allt du behöver för att få ditt konstverk att skina. Tänk på att använda dämpade enfärgade tapeter och att belysa tavlan på rätt sätt. Det ska helst inte finnas annat på väggen i närheten som stör intrycket utan blicken ska hamna direkt på konstverket på väggen.

Konst vid mindre budget

Konst måste inte vara dyrt för att vara vackert och inbjudande. Om du inte har så mycket pengar att lägga på konst så finns det ändå bra knep för att hitta tavlor som du älskar! Något av det bästa är loppis och secondhand! Det kan gömmas sig riktiga dyrgripar på en loppis och du kan fynda många tavlor för en billig peng. Det gör det också lättare att variera hemma på väggarna och experimentera lite. Även här är tapeter och belysning viktigt men här finns också stora möjligheter att skapa fina tavelväggar med tavlor i olika storlekar och med olika sorters fina ramar. Testa dig gärna fram med olika teman och var inte rädd för att mixa och matcha ramar efter din egen smak.