Att rama in din konst är särskilt bra för dig som vill bevara din konst under en längre tid. Men det finns flera saker som kan vara bra att tänka på innan du väljer de ramar som ska få ge en extra guldkant till din konst. I det här inlägget får du veta allt du behöver inför att du ska rama in din konst.

Utgå från konstverket

Det allra första du ska tänka på när du ska välja en ram till din konst är att utgå från konstverket. Med det menar vi att du ska välja en ram som passar dess storlek. Det går att prova sig fram, men för att undvika spring mellan rambutik eller slippa skicka tillbaka ramen till det företag du köpt det ifrån online är det en bra idé att vara noga när du mäter konstverket.

Färg

På konstmuseum hänger de flesta tavlorna i utsmyckade guldramar. Det är något som ger ramarna en känsla av lyx men är kanske inte alltid något som funkar i vardagliga hem. Det du ska tänka på när du väljer färg till din ram är att det både ska se bra ut till konstverket och också med resten av rummet. Utgå ifrån både färgen i motivet och resten av ditt hem för att hitta rätt färg till din ram.

Tjocklek

Ramar kommer i många olika storlekar, former men också i olika tjocklekar. Även när det kommer till att välja tjocklek till ramen ska du utgå från motivet. Det är lätt att en alltför tjock ram tar fokuset från motivet. En ram ska rama in motivet och få det att lyfta. Om du har en stor bild kan du välja en tjockare ram. Det kan vara svårt att veta vilken ram som passar bäst. Det bästa du kan göra då är att köpa hem ramar i olika tjocklekar för att se vilken som kompletterar din konst bäst. En annan sak som kan vara bra att tänka på när du ska välja ram är att det ska se enhetligt ut med andra tavlor, posters och väggar.

Glas

Något som många inte tänker på är att det är viktigt att välja rätt sorts glas till din ram. De flesta ramar har tavelglas. Men det glas som har den bästa hållbarheten kallas clarityglas.