Konst kan vara dyrt och svårt, men de senaste åren har många plånboksvänliga alternativ dykt upp. Vackra ramar och prisvärda posters gör det möjligt att skapa ett trivsamt och personligt hem utan att göra hål i plånboken. Med många inramade konstföremål kan du skapa en vacker tavelram. Här kan du läsa mer om hur du bäst inreder med konst på väggarna.

Investera i vackra ramar

Inramningen är A och O för att få konstverken att komma till sin rätt, oavsett om det är en poster eller en tavla. Hos dearsam.se hittar du prisvärda ramar av hög kvalitet som passar till posters. Alla deras tavelramar har upphängningsöglor på både kort- och långsida, vilket ger stor flexibilitet. Ramarna har ett tåligt akrylglas som framhäver konstmotivet på ett bra sätt. Välj mellan ramar i trä eller metall. Träramarna finns i flera färger, exempelvis silver eller svart. Dessutom finns det många olika storlekar på ramarna, vilket gör att du kan mixa och matcha och skapa en dynamisk och personlig tavelvägg. Superviktig att tänka på är även att övrig dekoration på väggarna ska hålla samma stilrena klass. Ett starkt tips är då att spana in unika vintage krokar från dearsam!

Våga variera tavelväggen

Det finns mycket att tänka på för att lyckas skapa en tavelvägg som känns både harmonisk och personlig. Om ramarna och motiven är för lika kan tavelväggen kännas platt och tråkig. Om det däremot är för många olika färger och storlekar kan det skapas en obalans i rummet. Våga experimentera med olika variationer för att hitta just din stil. Välj gärna olika storlekar eller färger på ramarna. Det är även en bra idé att välja ett genomgående tema eller två till tre färgkombinationer. Sätt dig gärna ner och gör upp en plan innan du beställer ramar och motiv. Skissa olika alternativ för att visualisera slutresultatet. Det ökar chanserna att du lyckas göra en tavelvägg som passar just ditt hem.